Elkészítése
Töltelék:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, ezután egy serpenyőben puhára pároljuk. Miután az alma megpuhult cukorral és vaníliás cukorral, valamint a fahéjjal fűszerezzük.
Amikor az alma kihűlt, hozzákeverjük a zsemlemorzsát is.
Tészta:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Miután sima, jól formázható tésztát kaptunk, két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre (24*30 cm).
Összeállítás:
Beletesszük a tepsibe az egyik kinyújtott lapot villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk az almát egyenletesen, majd a másik lappal lefedjük.
A tetejét is megszurkáljuk, lekenjük tejjel és bőségesen megszórjuk kristálycukorral.
Sütés:
A pitét előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 30 percig sütjük vagy amíg szép aranybarnára sül.
Tipp:
A töltelékbe egy kevés citromlevet is tehetünk, hogy friss, enyhén savanykás ízt kapjon. Ha extra gazdag pitét szeretnénk, a tetejére szórhatunk egy kis fahéjas cukrot, hogy még finomabb legyen.

