Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás pite egy igazi klasszikus, amely sosem megy ki a divatból. A ropogós tészta és a fűszeres-almás töltelék tökéletes kombinációt alkot, ami a család minden tagjának elnyeri a tetszését. Ez a sütemény egyszerűen elkészíthető és az illata már a sütés közben is elárasztja a konyhát, így szuper hangulatot varázsolva.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
bozsoilona
Beküldte: 2017.12.05.

Tészta:

Töltelék:

Elkészítése

Töltelék:

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, ezután egy serpenyőben puhára pároljuk. Miután az alma megpuhult cukorral és vaníliás cukorral, valamint a fahéjjal fűszerezzük.

Amikor az alma kihűlt, hozzákeverjük a zsemlemorzsát is.

Tészta:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Miután sima, jól formázható tésztát kaptunk, két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre (24*30 cm).

Összeállítás:

Beletesszük a tepsibe az egyik kinyújtott lapot villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk az almát egyenletesen, majd a másik lappal lefedjük.

A tetejét is megszurkáljuk, lekenjük tejjel és bőségesen megszórjuk kristálycukorral.

Sütés:

A pitét előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 30 percig sütjük vagy amíg szép aranybarnára sül.

Tipp:

A töltelékbe egy kevés citromlevet is tehetünk, hogy friss, enyhén savanykás ízt kapjon. Ha extra gazdag pitét szeretnénk, a tetejére szórhatunk egy kis fahéjas cukrot, hogy még finomabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is