Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 2 tojássárgája

Töltelék:

  • 1.5 kg alma
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

Töltelék:

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, ezután egy serpenyőben puhára pároljuk. Miután az alma megpuhult cukorral és vaníliás cukorral, valamint a fahéjjal fűszerezzük.

Amikor az alma kihűlt, hozzákeverjük a zsemlemorzsát is.

Tészta:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Miután sima, jól formázható tésztát kaptunk, két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre (24*30 cm).

Összeállítás:

Beletesszük a tepsibe az egyik kinyújtott lapot villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk az almát egyenletesen, majd a másik lappal lefedjük.

A tetejét is megszurkáljuk, lekenjük tejjel és bőségesen megszórjuk kristálycukorral.

Sütés:

A pitét előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 30 percig sütjük vagy amíg szép aranybarnára sül.

Tipp:

A töltelékbe egy kevés citromlevet is tehetünk, hogy friss, enyhén savanykás ízt kapjon. Ha extra gazdag pitét szeretnénk, a tetejére szórhatunk egy kis fahéjas cukrot, hogy még finomabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-37/