Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 40x30-as tepsihezA tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor

A töltelékhez

  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola (elhagyható )
  • 15 dkg cukor (az almától függően )
  • őrölt fahéj

A tetejére

  • 1 db tojás (a kenéshez )

Elkészítése

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A mazsolát beáztatjuk. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tepsi méret: 40×30 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-4/