Elkészítése
Az almát lereszeljük és a levét kinyomkodjuk, ezután a fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát, végül két részre osztjuk.
A mazsolát beáztatjuk forró vízbe.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink (30*40 cm) méretére. Tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk az alaposan lecsepegtetett mazsolával, majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az almás-mákos piténél annyi a különbség az almáshoz képest, hogy a reszelt alma tetejére darált mákot és porcukrot szórunk ízlésünknek megfelelően.










