Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg sertészsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg cukor

A töltelékhez

  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 15 dkg cukor (almától függően)
  • fahéj

A tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

Az almát lereszeljük és a levét kinyomkodjuk, ezután a fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát, végül két részre osztjuk.

A mazsolát beáztatjuk forró vízbe.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink (30*40 cm) méretére. Tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk az alaposan lecsepegtetett mazsolával, majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Az almás-mákos piténél annyi a különbség az almáshoz képest, hogy a reszelt alma tetejére darált mákot és porcukrot szórunk ízlésünknek megfelelően.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-41/