Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk. 2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük. Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot. A pihentetett tésztákat lisztezett […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alexandra1234
Beküldte: 2019.11.10.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal.

A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk. 2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük.

Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot.

A pihentetett tésztákat lisztezett felületen tepsi méretére (38*22 cm) nyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe és rászórjuk a dió felét. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a tésztán szétterítjük, majd a vaníliás cukorral, a fahéjjal megszórjuk és rászórjuk a dió másik felét.

A kinyújtott tészta másik felével betakarjuk, rányomkodjuk, villával a tetejét megszurkáljuk, majd a felvert tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fok kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Alexandra1234
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is