Elkészítése
A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal.
A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk. 2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük.
Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot.
A pihentetett tésztákat lisztezett felületen tepsi méretére (38*22 cm) nyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe és rászórjuk a dió felét. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a tésztán szétterítjük, majd a vaníliás cukorral, a fahéjjal megszórjuk és rászórjuk a dió másik felét.
A kinyújtott tészta másik felével betakarjuk, rányomkodjuk, villával a tetejét megszurkáljuk, majd a felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, 180 fok kb 35-40 perc alatt megsütjük.









