Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

Töltelék

  • 1 kg alma
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • mazsola (ízlés szerint)

Kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal.

A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk. 2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük.

Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot.

A pihentetett tésztákat lisztezett felületen tepsi méretére (38*22 cm) nyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe és rászórjuk a dió felét. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a tésztán szétterítjük, majd a vaníliás cukorral, a fahéjjal megszórjuk és rászórjuk a dió másik felét.

A kinyújtott tészta másik felével betakarjuk, rányomkodjuk, villával a tetejét megszurkáljuk, majd a felvert tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fok kb 35-40 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-42/