Elkészítése
A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szoba hőmérsékletű margarint, végül az egészet összemorzsoljuk. Belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a sütőport is. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat és jól összedolgozzuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük 30 percig becsomagolva.
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn reszeljük és a levét kissé kinyomkodjuk.
Felmelegített vajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét 3 evőkanál porcukorral, fahéjjal összekeverjük ésezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Lisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű (25*35 cm-es) tésztalapot nyújtunk a tésztából.
A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk és zsemlemorzsával megszórjuk. Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb 45 perc alatt készre sütjük.
Tetejét porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.









