Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa)
  • 1 citromból citrom héja és a leve
  • 25 dkg margarin

Töltelék

  • 1,5 kg alma
  • fehéj (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése

A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szoba hőmérsékletű margarint, végül az egészet összemorzsoljuk. Belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a sütőport is. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat és jól összedolgozzuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük 30 percig becsomagolva.

Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn reszeljük és a levét kissé kinyomkodjuk.

Felmelegített vajon megdinszteljük a lereszelt almát.

A citrom levét 3 evőkanál porcukorral, fahéjjal összekeverjük ésezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.

Lisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű (25*35 cm-es) tésztalapot nyújtunk a tésztából.

A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk és zsemlemorzsával megszórjuk. Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is megszurkáljuk.

Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb 45 perc alatt készre sütjük.

Tetejét porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-43/