Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 50 ml tejszín

Töltelék

  • 2 darab alma
  • kekszmorzsa
  • fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 citrom

Elkészítése

Először a száraz hozzávalókat keverem össze (liszt, só, cukor, sütőpor), ebbe morzsolom bele a hideg vajat. Mehet hozzá 1 egész tojás és 1 tojássárgája (a fehérjét a tetejére használjuk fel). Az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejszínnel lehet a tésztát lazítani. Nekem kb fél dl ment bele.

Közepes tepsibe (25*35 cm) nyomkodjuk a tészta felét. Ezt megszórjuk nagyjából 1 maréknyi darált keksszel.

Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk cukorral, fél citrom levét ráfacsarjuk, majd megszórjuk tetszés szerint fahéjjal és jól elkeverjük.

Ezt a tölteléket kenjük rá a tepsiben lévő tésztára. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük az almát vele.

Tetejét megkenjük a megmarad tojásfehérjével és villával megszurkáljuk a tetejét, hogy sütés közben a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.

Ha kihűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-45/