Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 130 g tejföl
  • csipet só
  • 15 dkg kristálycukor (kb)
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék

  • 2 kg reszelt alma
  • őrölt fahéj őrölt fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés búzadara

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes keménységű, könnyen formázható tésztát kell kapjunk (tejföllel lehet korrigálni a tészta állagát, ha szükséges).

A tésztát elfelezzük és kinyújtjuk az egyik felét a tepsi méretére.

Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a zsírozott, búzadarával megszórt 35*30 cm-es tepsit, rátesszük az ízesített és kinyomkodott almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

A felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. Közepes lángon sütjük (180 fokon, alsó-felső sütéssel) kb 30 percig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-46/