Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6 g sütőpor

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 3 evőkanál búzadara

A pite lekenéséhez

  • 1 tojás felverve

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és hideg helyre tesszük, amíg a töltelék elkészül.

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk, majd a búzadarát hozzákeverjük.

Az egyik tésztát a tepsi méretre nyújtjuk (23*34 cm), beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával. Elterítjük rajta az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. A tetejét lekenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.

180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-47/