Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihezA tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • kevés kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
  • cukor
  • fahéj

A tetejére

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát és amíg a tölteléket elkészítjük, addig a tésztát betesszük a hűtőbe.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a maradék levét.

Egy 30*40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyik részét kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek.

Tojássárgájával megkenjük, majd egy villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-48/