Elkészítése
A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
Az almát hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez megvan ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. Fontos, hogy a levét le kell szűrni!
A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, de lehet ettől vastagabb is, majd egy kb kb 39*26 cm-es tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Jöhet a leszűrt vagy kinyomkodott alma, amit egyenletesen teszünk a tésztára.
Jöhet a másik kinyújtott tészta a töltelékre. Itt ízlés szerint formázhatjuk még vagy díszíthetjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt akkor felvágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.








