Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül. Az almát hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez megvan ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.02.13.

Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihezTésztához

Töltelékhez

Elkészítése

A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

Az almát hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez megvan ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. Fontos, hogy a levét le kell szűrni!

A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, de lehet ettől vastagabb is, majd egy kb kb 39*26 cm-es tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Jöhet a leszűrt vagy kinyomkodott alma, amit egyenletesen teszünk a tésztára.

Jöhet a másik kinyújtott tészta a töltelékre. Itt ízlés szerint formázhatjuk még vagy díszíthetjük a tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ha teljesen kihűlt akkor felvágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is