Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihezTésztához

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 150 g vaj
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál zsír
  • 40 g cukor
  • búzadara

Töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1 evőkanál ek citromlé

Elkészítése

A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

Az almát hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez megvan ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. Fontos, hogy a levét le kell szűrni!

A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, de lehet ettől vastagabb is, majd egy kb kb 39*26 cm-es tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Jöhet a leszűrt vagy kinyomkodott alma, amit egyenletesen teszünk a tésztára.

Jöhet a másik kinyújtott tészta a töltelékre. Itt ízlés szerint formázhatjuk még vagy díszíthetjük a tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ha teljesen kihűlt akkor felvágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-49/