Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almát lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután fahéjjal és cukorral ízesítjük. A lisztet gyorsan elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Miután két egyforma cipót formáltunk belőle, hűvös helyen fél órát pihentetjük. Közben a mazsolát beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A tésztát két lapra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.08.28.

Hozzávalók 40x30-as tepsihezA tésztához

A tészta lekenéséhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

Az almát lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután fahéjjal és cukorral ízesítjük. A lisztet gyorsan elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Miután két egyforma cipót formáltunk belőle, hűvös helyen fél órát pihentetjük.

Közben a mazsolát beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A tésztát két lapra nyújtjuk, melyek a tepsi méretéhez illenek. Az egyik lapot a tepsi aljába helyezzük, és megszórjuk darált dióval. Ráhalmozzuk az ízesített alma tölteléket, majd rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tölteléket a második tésztalappal fedjük be.

A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tepsi méret:

40×30

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is