Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihezTésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • ízlés szerint cukor
  • fahéj
  • kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa

Kenéshez

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk és ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.

Ezután kinyomkodjuk a levét, majd darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a levét.

Egy 30*40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket.

A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, hogy biztosítsuk az egyenletességét a sütinknek.

Tojássárgájával megkenjük, majd egy villa segítségével díszítjük.

Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Kihűlve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-50/