Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 40x30-as tepsihezA tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta lekenéséhez

  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 3 kg alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10 - cukor almától függően
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola

A díszítéshez

  • porcukor

Elkészítése

Az almát lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután fahéjjal és cukorral ízesítjük. A lisztet gyorsan elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Miután két egyforma cipót formáltunk belőle, hűvös helyen fél órát pihentetjük.

Közben a mazsolát beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A tésztát két lapra nyújtjuk, melyek a tepsi méretéhez illenek. Az egyik lapot a tepsi aljába helyezzük, és megszórjuk darált dióval. Ráhalmozzuk az ízesített alma tölteléket, majd rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tölteléket a második tésztalappal fedjük be.

A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tepsi méret:

40×30

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-5/