Az almát lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután fahéjjal és cukorral ízesítjük. A lisztet gyorsan elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Miután két egyforma cipót formáltunk belőle, hűvös helyen fél órát pihentetjük.
Közben a mazsolát beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A tésztát két lapra nyújtjuk, melyek a tepsi méretéhez illenek. Az egyik lapot a tepsi aljába helyezzük, és megszórjuk darált dióval. Ráhalmozzuk az ízesített alma tölteléket, majd rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tölteléket a második tésztalappal fedjük be.
A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Tepsi méret:
40×30