Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite laktóz és gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 45 dkg gluténmentes kelttészta liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 150 g laktózmentes tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 citrom héja
  • 25 dkg margarin

Tölteték:

  • 1,5 kg alma
  • fahéj
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 citrom héja
  • citromlé
  • cukor

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk gyors mozulatokkal.

Ezután fél órán át hűtőben pihentetjük a tésztát.

Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levében megpároljuk.

A tésztát elfelezzük és az egyik darabot kinyújtjuk. Eözepes méretű (25*35 cm kb) kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.

A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pite-laktoz-es-glutenmentesen/