Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Piték, lepények

Almás pite sok-sok almával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból gyúrok egy rugalmas tésztát. Kinyújtom az alsó lapot és, kicsit szokatlan módon, nem ráreszelem, hanem gyalulom az almát (uborkagyaluval). Így sokkal kevesebb levegő kerül a rétegekbe, így jobban összesül az alma, és nem potyog ki. Rászórom a cukrot és a fahéjat, majd ráterítem a fedőtésztát. Kicsit megnyomkodom, megszurkálom villával, fóliát teszek rá, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.12.

A tésztához

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból gyúrok egy rugalmas tésztát. Kinyújtom az alsó lapot és, kicsit szokatlan módon, nem ráreszelem, hanem gyalulom az almát (uborkagyaluval). Így sokkal kevesebb levegő kerül a rétegekbe, így jobban összesül az alma, és nem potyog ki. Rászórom a cukrot és a fahéjat, majd ráterítem a fedőtésztát. Kicsit megnyomkodom, megszurkálom villával, fóliát teszek rá, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) sütöm kb. 20 percig.

Utána kiveszem, megkenem tojássárgájával, és visszateszem sülni kb. 20-25 percre, amíg szép pirosra nem sül.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is