Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-pudingos leveles tésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta

Töltelékhez:

  • 240 g babapiskóta
  • 1200 g reszelt alma
  • 3 ek kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • citromlé

Pudinghoz:

  • 1200 ml tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 1 tojás (elmaradhat, lekenéshez)


Elkészítése:

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.

A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pudingos-leveles-tesztaban/