Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-pudingos piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 12 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál cukor

Töltelékhez

  • 6 db alma
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl almalé (vagy más üdítő )
Almás-pudingos piskóta

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkarikázzuk. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és eloszlatjuk benne az almakarikákat. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk 4 ek cukort és kemény habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a maradék cukorral és a vízzel. A liszthez hozzákeverjük a sütőport.

A kemény habhoz óvatosan adagoljuk a sárgát, majd a sütőporos-lisztet is. Rásimítjuk az almára. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsül. Közben a pudingport felfőzzük az almalében 3 ek cukorral. Ha megsült a piskóta akkor átfordítjuk egy tálcára, hogy az almás fele legyen felül.Ha kihűlt rásimítjuk a pudingot. Felszeleteljük és már lehet is tálalni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-pudingos-piskota/