Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 7 dl almalé
- 5 ek cukor
- 2 csomag vanília puding
- fahéj
- 1,5-2 kg alma
Elkészítése:
A töltelék elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. Az almaléből, a cukorból, a fahéjból és a pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a megpucolt, lereszelt, kicsit megpárolt almát.
Rátesszük a másik lapot, majd villával megszurkáljuk és lassú tűzön (180 fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni! 🙂
Porcukorral meghintve tálaljuk.

