Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Almás puffancsok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás puffancsok puha, édes kelt tésztából készülnek, amelyet almás-diós töltelék gazdagít. A sütés után aranyszínűre piruló falatkákat tízóraira, uzsonnára vagy akár vendégváró édességnek is kínálhatjuk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.21.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a megpuhított margarint, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Ezeket a liszthez adjuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kb. fél órán át kelesztjük.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval. Ízlés szerint kevés fahéjjal is ízesíthetjük.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Az egyik felére elosztjuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjainkkal a széleket és a közöket összenyomkodjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a puffancsokat.

A darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük, késsel kicsit bevágjuk, majd rövid ideig újra kelesztjük. Előmelegített sütőben, 190 fokon aranyszínűre sütjük.

Tipp

A puffancsokat megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a dió mellé kevés mazsolát vagy aprított aszalt gyümölcsöt is keverhetünk a töltelékbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is