Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás puffancsok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • vaníliás cukor

Töltelék

  • alma
  • darált dió

Elkészítése

Tészta

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a megpuhított margarint, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Ezeket a liszthez adjuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kb. fél órán át kelesztjük.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval. Ízlés szerint kevés fahéjjal is ízesíthetjük.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Az egyik felére elosztjuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjainkkal a széleket és a közöket összenyomkodjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a puffancsokat.

A darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük, késsel kicsit bevágjuk, majd rövid ideig újra kelesztjük. Előmelegített sütőben, 190 fokon aranyszínűre sütjük.

Tipp

A puffancsokat megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a dió mellé kevés mazsolát vagy aprított aszalt gyümölcsöt is keverhetünk a töltelékbe.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-puffancsok/