Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás rácsos egy egyszerű, mégis mutatós sütemény, amelyet leveles tésztából és édes almalekvárból készítünk. Gyorsan elkészül, így ideális, ha hirtelen vendégek érkeznek, vagy ha valami finom, házias desszertet szeretnénk az asztalra varázsolni. A ropogós tészta és a szaftos alma tökéletes páros.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.10.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán két egyforma nagyságú lapra nyújtjuk. A lapokat egyforma négyzetekre vágjuk derelyevágóval. Az egyik adag lap tetejét szintén bevagdossuk derelyevágóval, hogy sülés közben szép rácsos mintát kapjunk.

A sima tésztanégyzetek közepére bőségesen almalekvárt halmozunk. A széleket tojásfehérjével megkenjük, majd ráhelyezzük a rácsozott tésztalapot, kicsit széthúzva, hogy a minta jobban érvényesüljön. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne váljanak el.

A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Amikor kissé kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A rácsos sütemény variálható más lekvárokkal is, például szilva- vagy baracklekvárral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is