A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy ne legyen ragacsos a tészta. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Közben az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fahéjat és a kétféle cukrot.
A pudingporokat kb. 1 dl vízben feloldjuk, és amikor az alma felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, majd besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, főzés közben még egy kis vizet adhatunk hozzá.
A hűtőből kivett tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk, és egy kizsírozott közepes tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük az elkészített almás tölteléket. A kisebb tésztadarabból rácsokat formázunk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.