Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás rácsos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 kávéskanál só

Töltelék

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 kg alma
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
Almás rácsos pite

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy ne legyen ragacsos a tészta. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Közben az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fahéjat és a kétféle cukrot.

A pudingporokat kb. 1 dl vízben feloldjuk, és amikor az alma felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, majd besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, főzés közben még egy kis vizet adhatunk hozzá.

A hűtőből kivett tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk, és egy kizsírozott közepes tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük az elkészített almás tölteléket. A kisebb tésztadarabból rácsokat formázunk a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-racsos-pite/