Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 db tojás
  • almalekvár
  • porcukor

Elkészítése

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán két egyforma nagyságú lapra nyújtjuk. A lapokat egyforma négyzetekre vágjuk derelyevágóval. Az egyik adag lap tetejét szintén bevagdossuk derelyevágóval, hogy sülés közben szép rácsos mintát kapjunk.

A sima tésztanégyzetek közepére bőségesen almalekvárt halmozunk. A széleket tojásfehérjével megkenjük, majd ráhelyezzük a rácsozott tésztalapot, kicsit széthúzva, hogy a minta jobban érvényesüljön. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne váljanak el.

A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Amikor kissé kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A rácsos sütemény variálható más lekvárokkal is, például szilva- vagy baracklekvárral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-racsos/