Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás rakottas torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 1 kg alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dkg margarin
  • 4-5 evőkanál cukor


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját hozzáadjuk és a kézi mixer legmagasabb fokozatán belekeverjük. A liszttel elkevert sütőport óvatosan, egy fakanállal vagy a mixer legalacsonyabb fokozatán a habba keverjük.

A tésztát vajjal kikent, lisztezett, 24 cm-es formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész kihűtjük, ha kihűlt 2 vagy 3 lapba vágjuk.

Amíg a piskótánk sül elkészítjük az almát és a pudingot. Meghámozzuk az almát és lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral elkeverjük. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és beletesszük a margarint. Óvatosan keverjük amíg a margarin el nem olvad.

A formába rakunk egy lapot, ráöntjük a puding felét, majd a fahéjas alma felét, majd rá a következő piskóta. A rétegzést még egyszer megismételjük. Ha készen vagyunk, hagyjuk kihűlni. Miután szépen összedermedt, kivehetjük a formából és díszíthetjük. Bevonhatjuk csokimázzal vagy marcipánnal is.
[box style=”info”]Az almát mielőtt rátenném a pudingra egy kicsit kiszoktam nyomkodni, hogy ne legyen olyan sok leve.
A piskóta tésztájába reszelhetünk egy kevés citrom héjat, így még különlegesebb ízt kapunk a végén.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-rakottas-torta/