Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás rétes diétásan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 1 kg alma
  • 2 marék dió
  • fahéj
  • folyékony édesítő
  • cukormentes vanília fagylalt
  • olaj

Elkészítése

z almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd gyümölcscentrifugán átnyomjuk (vagy lereszeljük). A kifacsart almalé frissítő italként a hűtőbe kerülhet, míg a visszamaradt almapép szolgál töltelékként. A diót durvára aprítjuk, majd az almapéppel, fahéjjal és folyékony édesítőszerrel összekeverjük.

A réteslapokat hármasával-négyesével rétegezzük. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, erre tesszük az első lapot, megkenjük olajjal, majd ráhelyezzük a következő réteget, amit szintén megkenünk. Az utolsó lapra kerül a töltelék, amelyet a tészta egyik szélére halmozunk úgy, hogy a végeken kb. 1 cm üresen maradjon. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, a végeket benyomkodjuk, majd a tetejét megkenjük olajjal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tálaláskor egy gombóc diabetikus vanília fagylaltot kínálunk mellé.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy egy kevés reszelt citromhéjjal is. Ha ropogósabb rétest szeretnénk, a lapokat olaj helyett kefirrel is megkenhetjük, így könnyedebb lesz a végeredmény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-retes-dietasan/