Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, és az élesztőt, amit előzőleg a cukorral kevertünk össze. Hozzáadjuk a vanília- vagy mogyoróaromát, a csipet sót, és késsel tovább aprítjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tukora Melinda
Beküldte: 2013.01.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, és az élesztőt, amit előzőleg a cukorral kevertünk össze. Hozzáadjuk a vanília- vagy mogyoróaromát, a csipet sót, és késsel tovább aprítjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és szív vagy tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. A korongok egyik felére tölteléket teszünk: kimagozott, lereszelt savanykás almát, amit vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítünk. A derelyéket összeragasztjuk, az oldalukat villával lenyomkodjuk.

Olajjal kikent tepsibe helyezzük a derelyéket, és 180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral és reszelt citromhéjjal szórjuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tukora Melinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is