Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt (bögre = 2 dl )
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 bögre tejföl
  • vanília aroma
  • 50 dkg zöldalma (savanykás )
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • vaníliás cukor

Elkészítése

A margarint apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, és az élesztőt, amit előzőleg a cukorral kevertünk össze. Hozzáadjuk a vanília- vagy mogyoróaromát, a csipet sót, és késsel tovább aprítjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és szív vagy tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. A korongok egyik felére tölteléket teszünk: kimagozott, lereszelt savanykás almát, amit vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítünk. A derelyéket összeragasztjuk, az oldalukat villával lenyomkodjuk.

Olajjal kikent tepsibe helyezzük a derelyéket, és 180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral és reszelt citromhéjjal szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-sutemeny-2/