Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 300 g sima liszt 1 csipet só 0,5 tk sütőpor 150 g vaj (hideg) 6 ek víz (hideg) Töltelék: 5 alma 100 g cukor 1 ek citromlé 1 tk őrölt fahéj 1 ek kukoricakeményítő 30 g vaj Tetejére: 1 tojás fahéjas cukor Elkészítése: Töltelék készítése: Az almákat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 300 g sima liszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 tk sütőpor
  • 150 g vaj (hideg)
  • 6 ek víz (hideg)

Töltelék:

  • 5 alma
  • 100 g cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 30 g vaj

Tetejére:

  • 1 tojás
  • fahéjas cukor


Elkészítése:

Töltelék készítése:

Az almákat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a cukorral, a citrom levével, őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk 30 percet. Ezután a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és ráöntjük az almát a levével együtt. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.

Tészta készítése:

Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, adjuk hozzá a hideg, apróbb darabokra vágott vajat, majd kanalanként a hideg vizet, és gyúrjunk rugalmas tésztát. Csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk hűtőben állni 30 percen át. Ezután ketté vágjuk, és kettő 24 cm átmérőjű kör alakú lapot sodrunk ki. Betesszük hideg helyre pihenni 30 percre.

Összeállítás:

Az egyik lappal kibélelünk egy sütőpapíros tortaformát, megtöltjük az almatöltelékkel, és befedjük a másik lappal. A széleit összenyomjuk, és lekenjük felvert tojással. Megszurkáljuk villával, és megszórjuk fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 170°C-on sütjük 35-40 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is