Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás süti egy egyszerű, de nagyszerű desszert, amelyben a fahéj és a vanília illata teszi különlegessé a szaftos almás tésztát. Könnyen elkészíthető, így akár hétköznapi édességként, akár vendégvárónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kiscseti@citromail.hu
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra verjük. Amikor krémes állagot kapunk, kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután beleforgatjuk a fűszeres reszelt almát, és óvatosan átkeverjük a masszát.

Egy kisebb tepsit kivajazunk, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Tipp

A süti tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával, így ropogós réteget kap. Vaníliasodóval vagy egy gombóc vaníliafagyival tálalva még különlegesebb desszert készíthető belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kiscseti@citromail.hu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is