Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg cukor 3 db tojás 2 kávéskanál fahéj 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 6 közepes alma Elkészítése: Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db. A tésztához a cukrot a tojásokkal, és fahéjjal habosra keverjük, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
potyke
Beküldte: 2013.12.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 közepes alma


Elkészítése:

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db.

A tésztához a cukrot a tojásokkal, és fahéjjal habosra keverjük, majd hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A maradék almát lereszeljük és a masszához adjuk. Az egészet a tepsiben lerakott almára öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük. Természetesen mindenkinek más a sütője, ezért a tűpróbát minden alkalommal végezzük el a sütés vége előtt.

A tepsiből kiborítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. Fahéjas porcukorral meghintjük.

[box style=”info”]A tésztába lehet keverni durvára vágott diót, mandulát mogyorót.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
potyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is