Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 0,5 kg alma
  • kevés citromlé és citromhéj
  • cukor ízlés szerint
  • 2 evőkanál búzadara

Tetejére

  • 1 felvert tojás
  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és kb 30 percre hűtőbe tesszük.

A töltelékhez az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük fahéjjal, cukorral, citromlével és citromhéjjal. Az egészet jól összedolgozzuk.

A tésztát elosztjuk, majd az egyik felét kinyújtjuk és beletesszük egy 25*35 cm-es, sütőpapíros vagy kivajazott és lisztezett tepsibe. Rászórjuk a búzadarát, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almát. Végül befedjük a másik kinyújtott tésztával. Felvert tojással lekenjük.

180 fokra melegített sütőben kb 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Amikor kihűlt, akkor szeljük. A tetejére porcukrot szórhatunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-suti-6/