Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 90 dkg finomliszt
  • 50 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl szódavíz ( lisztől függően több is kelhet)

Töltelék

  • 8 db alma
  • kakaó
  • cukor
  • fahéj
  • 0,5 db citrom

Elkészítése

A 30 dkg lisztet jól összegyúrjuk a margarinnal, majd hűvös helyre tesszük. A megmaradt liszthez hozzáadjuk a tojássárgájákat, az ecetet, a cukrot, a sót, és annyi szódavizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ezt is hűvös helyre tesszük.

Az almákat meghámozzuk, a magházat kiszedjük, és citrommal bedörzsöljük, hogy ne barnuljanak. A belsejükbe kakaót és cukrot szórunk. Nagyjából háromnegyedig töltjük meg az almákat.

A lisztes margarint három részre osztjuk, a tésztát enyhén lisztezett deszkán körülbelül 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kézzel rákenjük az egyik adag margarint. Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenési, hajtogatási és pihentetési folyamatot kétszer megismételjük.

A pihentetési idő lejárta után újból kinyújtjuk a tésztát, és 1-2 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, majd ezekkel alulról felfelé haladva betekerjük az almákat. Készíthetünk levélkéket is, amelyeket szegfűszeggel rögzítünk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, 30 perc alatt szép barnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-suti/