Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, és letakarva duplájára kelesztjük.
Töltelék készítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük, ízlés szerint reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.
Formázás
A megkelt tésztát kettévesszük, vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, így batyukat formálunk.
Kelesztés és sütés
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 20-30 percig kelesztjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Tálalás
A megsült almás táskákat porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp
A tésztát akár előző este is bekeverhetjük.

