Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás táska az egyik legfinomabb kelt sütemény, amit otthon elkészíthetünk. A puha, illatos tészta és a fahéjas almás töltelék igazi őszi hangulatot varázsol a konyhába. Frissen, porcukorral meghintve a legfinomabb, de másnap is puha marad. Egy bögre tea vagy kakaó mellé tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.11.01.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, és letakarva duplájára kelesztjük.

Töltelék készítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük, ízlés szerint reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.

Formázás

A megkelt tésztát kettévesszük, vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, így batyukat formálunk.

Kelesztés és sütés

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 20-30 percig kelesztjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tálalás

A megsült almás táskákat porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A tésztát akár előző este is bekeverhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is