Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás táska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg élesztő
  • só
  • 3 evőkanál cukor

Töltelék

  • 1 kg alma reszelve
  • cukor
  • 1 diónyi vaj
  • fahéj

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, és letakarva duplájára kelesztjük.

Töltelék készítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük, ízlés szerint reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.

Formázás

A megkelt tésztát kettévesszük, vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, így batyukat formálunk.

Kelesztés és sütés

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 20-30 percig kelesztjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tálalás

A megsült almás táskákat porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A tésztát akár előző este is bekeverhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-taska-2/