Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Villám sütik

Almás-tejes pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás-tejes pite egy egyszerűen elkészíthető, könnyű sütemény, amelyet a puha tészta és a fahéjas alma tesz igazán ízletessé. Nagy előnye, hogy kevés alapanyagból, gyorsan összedobható, így bármikor elkészíthető hétköznapi desszertnek vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.10.13.

Tészta

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a tojást egy nagy tálba tesszük, majd elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, alaposan csomómentesre keverjük, végül beleöntjük a tejet is. A masszát addig keverjük, amíg teljesen sima lesz (gépi habverővel a legegyszerűbb).

Összeállítás

Egy 25×35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Az almaszeleteket szépen elrendezzük a tészta tetején. A fahéjat összekeverjük a cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az almát.

Sütés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a pitét 30–40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarnára sült és a tészta átsült.

Tálalás

A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeletelve kínáljuk. Tejszínhabbal még különlegesebb, de magában is nagyon finom.

Tipp

Az almát ízlés szerint lecserélhetjük körtére vagy szilvára, a tésztába pedig tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, ami friss ízt ad a pitének

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is