Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a tojást egy nagy tálba tesszük, majd elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, alaposan csomómentesre keverjük, végül beleöntjük a tejet is. A masszát addig keverjük, amíg teljesen sima lesz (gépi habverővel a legegyszerűbb).
Összeállítás
Egy 25×35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Az almaszeleteket szépen elrendezzük a tészta tetején. A fahéjat összekeverjük a cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az almát.
Sütés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a pitét 30–40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarnára sült és a tészta átsült.
Tálalás
A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeletelve kínáljuk. Tejszínhabbal még különlegesebb, de magában is nagyon finom.
Tipp
Az almát ízlés szerint lecserélhetjük körtére vagy szilvára, a tésztába pedig tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, ami friss ízt ad a pitének

