Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-tejes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 dl tej
  • 1 dl víz
  • 350 g liszt

Tetejére

  • 3 db alma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 5 teáskanál cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a tojást egy nagy tálba tesszük, majd elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, alaposan csomómentesre keverjük, végül beleöntjük a tejet is. A masszát addig keverjük, amíg teljesen sima lesz (gépi habverővel a legegyszerűbb).

Összeállítás

Egy 25×35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Az almaszeleteket szépen elrendezzük a tészta tetején. A fahéjat összekeverjük a cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az almát.

Sütés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a pitét 30–40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarnára sült és a tészta átsült.

Tálalás

A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeletelve kínáljuk. Tejszínhabbal még különlegesebb, de magában is nagyon finom.

Tipp

Az almát ízlés szerint lecserélhetjük körtére vagy szilvára, a tésztába pedig tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, ami friss ízt ad a pitének

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-tejes-pite/