Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás tekercs fahéjas mascarponekrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 10 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 4 db alma

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, negyedekre vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.

Egy tepsibe (kb 25*35 cm) sütőpapírt fektetünk és szépen sorban lerakjuk az almaszeleteket úgy, hogy befedje teljesen a tepsi alját, majd meglocsoljuk citromlével.

A tésztához a tojásokat a cukrokkal és a sóval habbá verjük, hozzácsorgatjuk az olajat, majd összeforgatjuk az átszitált liszttel. A masszát egyenletesen elsimítjuk az almán és tűpróbáig sütjük.

Ha a piskóta megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, visszafordítjuk és feltekerjük úgy, hogy az almás rész kerüljön belülre, majd teljesen kihűtjük.

A krémhez simára keverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot, megszórjuk fahéjjal és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd azután felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-tekercs-fahejas-mascarponekremmel/