Elkészítése
Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Kis lángon, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet. Kb 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, olajjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet és jól eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe (36*22 cm) öntjük a massza felét. Szépen rátesszük az almát, hogy mindenhova egyforma vastagságban jusson, majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon megsütjük.
Kb 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.






