Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás töltött piskótába zárva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 37,5 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz (meleg)
  • 37,5 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez

  • 9 darab alma (pikáns ízű)
  • 3 kávéskanál fahéj (őrölt)
  • 3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)

A szóráshoz

  • 4 teáskanál porcukor

Elkészítése

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Kis lángon, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet. Kb 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, olajjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet és jól eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.

Zsírozott, lisztezett tepsibe (36*22 cm) öntjük a massza felét. Szépen rátesszük az almát, hogy mindenhova egyforma vastagságban jusson, majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.

Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon megsütjük.

Kb 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-toltott-piskotaba-zarva/