Elkészítése
Linzer tészta elkészítése
A margarint, porcukrot, tojássárgáját, lisztet, sütőport, sót és reszelt citromhéjat összegyúrjuk, majd a tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük.
Töltelék elkészítése
Közben a vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd a meghámozott, kis darabokra vágott almát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget és szerecsendiót, majd darált dióval vagy keksszel sűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
Formázás
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és szív alakú kiszúróval formákat szúrunk belőle. Minden második szívecske közepére egy mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, majd egy másik szívecskével befedjük. A széleket villával lenyomkodjuk, a közepüket megszurkáljuk. Az előzőleg vízbe áztatott hurkapálcikákat a szívecskék csúcsába szúrjuk, így készítjük el a sütinyalókákat.
Sütés
A szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (ebből a mennyiségből 26 db készül). Felvert tojással lekenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk, majd 12–14 percig sütjük, amíg szép színt kapnak. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, végül porcukorral meghintjük.
Tipp
A tölteléket feldobhatjuk mazsolával vagy apróra vágott aszalt sárgabarackkal is. A linzertésztába tehetünk egy kevés vaníliás cukrot, hogy még illatosabb legyen. Ünnepi alkalmakra a szívecskéket színes cukorgyönggyel is díszíthetjük, így még látványosabb desszertet kapunk.
