Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-töltött szívecskék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzerhez

  • 18 dkg margarin
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj (opcionális)

Töltelékhez

  • 2 darab alma
  • 0,5 db citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál darált dió (kekszmorzsa is jó)

Tetejére

  • 1 db tojás
  • mandulaforgács
  • porcukor (a szóráshoz )

Elkészítése

Linzer tészta elkészítése

A margarint, porcukrot, tojássárgáját, lisztet, sütőport, sót és reszelt citromhéjat összegyúrjuk, majd a tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük.

Töltelék elkészítése

Közben a vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd a meghámozott, kis darabokra vágott almát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget és szerecsendiót, majd darált dióval vagy keksszel sűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

Formázás

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és szív alakú kiszúróval formákat szúrunk belőle. Minden második szívecske közepére egy mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, majd egy másik szívecskével befedjük. A széleket villával lenyomkodjuk, a közepüket megszurkáljuk. Az előzőleg vízbe áztatott hurkapálcikákat a szívecskék csúcsába szúrjuk, így készítjük el a sütinyalókákat.

Sütés

A szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (ebből a mennyiségből 26 db készül). Felvert tojással lekenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk, majd 12–14 percig sütjük, amíg szép színt kapnak. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, végül porcukorral meghintjük.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk mazsolával vagy apróra vágott aszalt sárgabarackkal is. A linzertésztába tehetünk egy kevés vaníliás cukrot, hogy még illatosabb legyen. Ünnepi alkalmakra a szívecskéket színes cukorgyönggyel is díszíthetjük, így még látványosabb desszertet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-toltott-szivecskek/