Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás-túrós pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás-túrós pite egy gazdag, réteges sütemény, amelyben a friss alma és a krémes túró töltelék találkozik. A baracklekvár és a citromhéj friss ízt ad neki, így igazi családi kedvenc lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a tojássárgákat, a sütőport és a csipet sót összegyúrjuk, majd a tésztát hűvös helyre tesszük pihenni.

A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vajjal. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Az almát lereszeljük, kicsavarjuk, majd kevés búzadarával elkeverjük, hogy felszívja a levét.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük baracklekvárral, majd eloszlatjuk rajta az almát és a túrós tölteléket. A másik tésztalapot kinyújtva a tetejére helyezzük, és felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket mazsolával vagy egy kevés fahéjjal is gazdagíthatjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, vagy vaníliasodóval kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is