Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-túrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • tojás (a kenéshez )

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 1 kg alma (reszelve)
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10-15 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • búzadara
  • baracklekvár

Elkészítése

A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a tojássárgákat, a sütőport és a csipet sót összegyúrjuk, majd a tésztát hűvös helyre tesszük pihenni.

A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vajjal. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Az almát lereszeljük, kicsavarjuk, majd kevés búzadarával elkeverjük, hogy felszívja a levét.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük baracklekvárral, majd eloszlatjuk rajta az almát és a túrós tölteléket. A másik tésztalapot kinyújtva a tetejére helyezzük, és felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket mazsolával vagy egy kevés fahéjjal is gazdagíthatjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, vagy vaníliasodóval kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-turos-pite/