Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sót és a tojást egy keverőtálba tesszük. Kézzel alaposan összedolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát cipó formájúra gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Almás töltelék: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral összekeverjük. Túrós töltelék: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Horvath Marianna
Beküldte: 2013.03.05.

Hozzávalók

Almás töltelék

Túrós töltelék

Elkészítése

A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sót és a tojást egy keverőtálba tesszük. Kézzel alaposan összedolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát cipó formájúra gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

Almás töltelék: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral összekeverjük.

Túrós töltelék: A túrót a tejföllel és cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát a hűtőből kivéve megfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rákanalazzuk az egyik tölteléket (almás vagy túrós), és egyenletesen elsimítjuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a töltelék tetejét.

Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórjuk, majd kockákra vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Horvath Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is